Voorzet zonwering | Meest efficiënte manier om achteraf zonwering te plaatsenOok al wordt het soms over het hoofd gezien in de ontwerpfase: een goed geïsoleerde woning kan vandaag de dag bijna niet meer zonder buitenzonwering. De warmte van zonnige dagen kan moeilijker naar buiten en creëert al snel een broeikast-effect. In combinatie met dubbel glas kunnen zonwering tot 90% van de warmte buitenshuis houden. Het exacte percentage hangt af van de doekcollectie en de gekozen kleur.

Met een voorzetzonwering kan u met een minimum aan breekwerk en zonder esthetisch afbreuk te doen aan uw woning een zonwering installeren. Het is dan ook het renovatieproduct bij uitstek.

Windvaste oplossing

Een ingenieus geleidingsysteem gecombineerd met aangelaste rits aan de zijkanten van het doek, zorgt ervoor dat harde wind de systemen niet beschadigd. Zo kan het screendoek ook naar beneden blijven op dagen met veel wind en is er van lawaaihinder geen sprake. Uit testen bij het WTCB is gebleken dat de windvaste screens van WILMS voldoen aan de hoogste eisen i.v.m. windbelasting. Zelfs bij windstoten van 12 beaufort blijft het doek in de geleiders.

3 kastmaten

Er zijn drie kastmaten, die variëren afhankelijk van de breedte en de hoogte van het systeem. De maximale afmetingen zijn de volgende

  • WRB0200 : 2700 mm (B) x 1600 mm (H)
  • WRB0300 : 4000 mm (B) x 3000 mm (H)*
  • WRB0400 : 6000 mm (B) x 6000 mm (H)*

Bovendien zijn er 3 kastvormen; schuin, rond en recht. (kast 120mm enkel schuin verkrijgbaar).

*Met beperking van m², maximale oppervlaktes zijn opvraagbaar

 

Bediening

Zonwering worden doorgaans elektrisch bediend via een schakelaar of via een bestaand domoticasysteem. Ook een volledig geautomatiseerd, draadloos systeem, gestuurd door licht – en warmtesensoren, behoort tot de mogelijkheden.

  • Maak kans en win een Unilux Plisséfit Easy hordeur twv € 319,-!

    Wil je ook genieten van een zachte zomernacht zonder muggen? Maak kans op een Unilux Plisséfit Easy hordeur!

    Lees meer

De nieuwe website voor unieke totaalconcept oplossingen!

Bekijk op deze nieuwe website van Alura Aluminium BV onze totaalconcept-oplossingen. Met het oog op de toekomst biedt Alura Aluminium BV u ook oplossingen met betrekking tot duurzaam en energiezuinig bouwen.

Alura Aluminium BV biedt u een totaalconcept: naast adviseren, ontwerpen en produceren, hebben wij meer dan 25 jaar ervaring in montage en zijn er weinig situaties denkbaar die wij niet al eens hebben meegemaakt.

Daarnaast kunnen wij door ons grote netwerk voor onze klanten tevens alle bijkomende bouwkundige werkzaamheden zoals fundering, metselwerk, timmerwerk, elektra, verwarming, stukadoorwerk, tegelwerk en eventueel airco verzorgen.

Lees meer Meer nieuws

Nieuw! PALLAZZO LOUNGE terrasoverkapping

Uitstraling gecombineerd met gebruiksvriendelijkheid


Bij de ontwikkeling van het lamellendak is naast de indrukwekkende uitstraling rekening gehouden met de gebruiksvriendelijkheid. Pallazzo LOUNGE heeft kantelbare aluminium lamellen waarmee u zelf het lichtinval kan bepalen. Door de eenvoudige en feilloze bediening wordt er in een handomdraai een volmaakt lichtinval gecreëerd. Om weersinvloeden zoveel mogelijk onder controle te houden, zijn zo min mogelijk kunststoffen gebruikt. De zijkappen van de lamellen zijn bijvoorbeeld ook van aluminium vervaardigd.

Lees meer Meer nieuws
Maak afspraak Bel 0512 - 54 20 52